Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Yoga nidra

Yoga nidra is een passieve vorm van Yoga, een eeuwenoude techniek die je liggend op je mat doet.
Met Yoga nidra wordt je door middel van een speciale geleide meditatie met een specifieke opbouw naar een complete staat van ontspanning gebracht, zowel fysiek als mentaal en ook je zenuwstelsel komt compleet tot rust. Iets wat je niet bereikt wanneer je ogenschijnlijk ontspannen op de bank gaat zitten, en zelfs wanneer je slaapt gebeurt het vaak dat je deze complete ontspanning niet krijgt.


Met Yoga nidra komt je lichaam in een staat van slapen en je geest blijft helder en wakker. Een half uur Yoga nidra staat ongeveer gelijk aan 3 tot 3,5 uur diepe slaap.


Het gevolg van regelmatig Yoga nidra beoefenen is een frisse en heldere kijk op de wereld. 

Meer rust in jezelf en een betere nachtrust met diepere slaap.

Daarbij kan het helpen in het oplossen en loslaten van blokkades en het versterken van je positieve eigenschappen.
Je gaat meer ontspannen door het leven en merkt dat stress steeds minder van invloed op je is wanneer je regelmatig Yoga nidra beoefend.
Daarbij helpt Yoga nidra in je spirituele groei, je persoonlijke ontwikkeling en je herstelt sneller na bijvoorbeeld trauma of burn-out. Ook kan Yoga nidra er voor zorgen dat je de Burn-out voor blijft doordat je stressbestendiger bent.


Heb je last van stress?
Slaap je slecht?
Heb je moeite met ontspannen?
Blijven je gedachten malen?
Dan kan Yoga Nidra een enorme uitkomst voor je betekenen

Maar ook als je het fijn vind om te mediteren, je bewust met jezelf en je persoonlijke en/of spirituele ontwikkeling bezigt bent, kan Yoga Nidra je helpen de volgende stappen te zetten.

En dat door gewoon te liggen op je mat, hoe makkelijk wil je het hebben! 


Yoga nidra, de werking en inzet van de Yoga nidra is enorm breed, en vooral fantastisch om te ervaren. Voor iedereen betekend het weer wat anders, de een krijgt rust, de ander meer energie. Zo veelzijdig is het. Pas na het een paar keer ervaren te hebben kun je vaak een duidelijk idee krijgen wat het voor jou doet, maar na 1 les merk je al duidelijk verschil!