Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Welkom

Welkom bij Asenath Yoga, dé plek voor yoga en zelfbewustwording in Veendam.

Asenath yoga brengt de verbinding tussen Egyptische yoga en Hatha yoga, Yoga Nidra en Yin yoga
De connectie tussen lichaam en geest.

De ontwikkeling voor lichamelijk - en geestelijk welbevinden.


Het centrum van Asenath Yoga is een unieke plek waar Hatha Yoga, gecombineerd wordt met Egyptische Yoga, yoga Nidra en Yin yoga.

Yoga is heel fijn bij fysieke klachten zoals lage rugklachten, hoge rugklachten, nek/schouder problemen, om je houding te verbeteren en om de spieren in je lichaam te verlengen en te versterken. Regelmatig yoga beoefenen houdt je lichaam bewezen jong en flexibel.
Wanneer je een druk leven hebt of vaak stress ervaart, kan yoga een rustpunt zijn en er voor zorgen dat de stress vermindert. Het helpt  je manier van omgaan met de drukte te verbeteren. 


Yoga Nidra zorgt er voor dat je complete rust ervaart, kan ontspannen op alle lagen van het bewustzijn. Met yoga Nidra heb je een stukje gereedschap in handen die er voor zorgt dat je o.a. weerbaarder wordt tegen stress. Sneller hersteld van stressgerelateerde klachten zoals een burn-out en je steviger en stabieler in het leven staat. Daarnaast is yoga Nidra fantastisch om in te zetten bij persoonlijke en spirituele ontwikkeling.


Met Asenath Yoga gaan we tevens terug naar de basis van yoga, yoga waar het voor bedoeld is; lichamelijk én geestelijk welbevinden. Dit doen we door een reeks verschillende Asana's (yoga houdingen) op elkaar geselecteerd aan te bieden in de lessen. Door de volgorde van de Asana's en de opbouw van de les, vindt er een energetische reactie plaats waardoor emotionele blokkades losgelaten kunnen worden en er groei kan ontstaan.


Lees rustig alle informatie op de website en mocht je vragen hebben, of je wilt even een keer kennismaken, dan ben je van harte welkom! 


Het logo en de naam

Asenath is een Egyptische naam en betekent 'Geschenk van de zon.' 
Yoga is niet gebonden aan een religie en deze naam herinnert je dankbaar te zijn voor de zegeningen en de ervaringen die het leven je geeft. 

Het logo is een combinatie van het symbool voor het derde oog chakra, zoals ze die in India kennen, de Ajna, en het Egyptische oog van Horus.
Dit symboliseert de samensmelting van Hatha yoga en Egyptische yoga zoals ik die geef. Tevens staat het oog symbool voor inzicht, kennis en intuitie.