Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Wat is yoga

Wat is yoga nu echt, een vraag die ik altijd moeilijk te beantwoorden vind.

Yoga is goed voor het lichaam, je brengt je lichaam in beweging, je rekt de spieren, je stimuleert het bindweefsel. Maar yoga gaat zoveel verder dan alleen het fysieke lichaam.

Yoga is een manier van leven, wat naast de fysieke houdingen ook meditatie betekend, contemplatie, een levensvisie.

Yoga maakt het lichaam sterker en flexibeler, maar evengoed de geest. 


Yoga houdt niet op als je van de mat afstapt, maar is bedoeld om met je mee te nemen in de rest van je dag en daar te luisteren naar wat je lichaam en geest je te vertellen hebben. 


Yoga gaat om de connectie met je hele zijn. Door bewust te worden van je lichaam, je geest, emoties en energie leer je luisteren naar de signalen en leer je de kleinste signalen te herkennen en daarop te sturen.


Door bewust met je leven en lichaam om te gaan, ga je de dingen die niet meer goed voor je zijn uit je leven verwijderen omdat je deze belemmeringen niet meer wil. Dit zien we vaak terug in de keuzes die gemaakt worden in bijvoorbeeld voeding, maar ook het kiezen voor eigen geluk, de juiste vriendschappen en het zoveel mogelijk vermijden van stress.

Bij Asenath Yoga gaan we tijdens de lessen terug naar de basis van yoga, terug naar waar het ooit om begonnen is en waar het eigenlijk nog steeds om zou moeten draaien: Lichamelijk en geestelijk welbevinden zodat je spiritueel kan groeien.

Dit doen we door Hatha Yoga te combineren met traditioneel Egyptische Yoga. Ook bieden we Yoga nidra aan en Yin yoga. Hiermee bereiken we via diverse ingangen de kern van de mensen.
Door de filosofie die tijdens de lessen wordt meegegeven en de meditatietechniek en effecten van yoga en  yoga nidra, kunnen we het beste uit de mens en de lessen halen.

Door yoga ga je beter in je vel zitten ben je beter in balans en blijf je lichamelijk en geestelijk jong en flexibel!

Yoga is voor iedereen, groot of klein, dik of dun, jong of oud!