Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Wat is Yoga.

Yoga kennen de meeste mensen vooral van het rekken en strekken, maar wat de meeste mensen niet weten is dat yoga niet alleen het fysiek bezig zijn met je lichaam is, het gaat er niet alleen om van de ene in de andere houding te gaan, of zo lenig mogelijk te worden, maar bij de oorspronkelijke yoga is meditatie en filosofie ook een belangrijk onderdeel. Yoga kun je ook niet 'verkeerd' doen als je ogenschijnlijk niet lenig bent, het gaat om het bewust bezig zijn met je lichaam en luisteren naar het lichaam en de grenzen die het aangeeft.
Yoga houdt niet op als je van de mat afstapt, maar is bedoeld om met je mee te nemen in de rest van je dag en ook daar te luisteren naar wat het je te vertellen heeft. 

 

Yoga gaat om de verbinding maken met je lichaam, door bewust te worden van je lichaam, je geest en emoties leer je luisteren naar de signalen en leer je de kleinste signalen te herkennen. 
Door bewust met je leven en lichaam om te gaan, ga je de dingen die niet meer goed voor je zijn uit je leven verwijderen omdat je deze belemmeringen niet meer wil. Dit zien we vaak terug in de keuzes die gemaakt worden in bijvoorbeeld voeding, maar ook het kiezen voor geluk, de juiste vriendschap en het zoveel mogelijk vermijden van stress.

Bij Asenath Yoga gaan we tijdens de lessen terug naar de basis van yoga, terug naar waar het ooit om begonnen is en waar het eigenlijk nog steeds om zou moeten draaien: Lichamelijk en geestelijk welbevinden. Dit doen we door  Hatha Yoga te combineren met traditioneel Egyptische Yoga en Yoga Nidra. Iets wat uniek is in Nederland!
Door de opbouw van de lessen en de verschillende asana's, door de filosofie die tijdens de lessen wordt meegegeven en de meditatietechniek en effecten van Yoga Nidra, kunnen we het beste uit de mens en de lessen halen!

Door yoga ga je beter in je vel zitten ben je beter in balans en blijf je lichamelijk en geestelijk jong en flexibel!

Yoga is voor iedereen, groot of klein, dik of dun, jong of oud!