Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Wat is Yoga.

De meeste mensen kennen yoga vooral van het rekken en strekken. Wat de meeste mensen niet weten is dat het bij yoga niet alleen gaat om fysiek in beweging te zijn, het gaat er niet alleen om van de ene in de andere houding te gaan, of zo lenig mogelijk te worden. 

Bij de oorspronkelijke yoga is meditatie en filosofie net zo'n belangrijk onderdeel.

Yoga kun je ook niet 'verkeerd' doen als je ogenschijnlijk niet lenig bent, het gaat om het bewust bezig zijn met je lichaam en luisteren naar het lichaam en de grenzen die het aangeeft.
Yoga houdt niet op als je van de mat afstapt, maar is bedoeld om met je mee te nemen in de rest van je dag en ook daar te luisteren naar wat je lichaam en geest je te vertellen hebben. 

 

Yoga gaat om de connectie met je hele zijn. Door bewust te worden van je lichaam, je geest, emoties en energie leer je luisteren naar de signalen en leer je de kleinste signalen te herkennen en daarop te sturen.


Door bewust met je leven en lichaam om te gaan, ga je de dingen die niet meer goed voor je zijn uit je leven verwijderen omdat je deze belemmeringen niet meer wil. Dit zien we vaak terug in de keuzes die gemaakt worden in bijvoorbeeld voeding, maar ook het kiezen voor eigen geluk, de juiste vriendschappen en het zoveel mogelijk vermijden van stress.

Bij Asenath Yoga gaan we tijdens de lessen terug naar de basis van yoga, terug naar waar het ooit om begonnen is en waar het eigenlijk nog steeds om zou moeten draaien: Lichamelijk en geestelijk welbevinden. Dit doen we door Hatha Yoga te combineren met traditioneel Egyptische Yoga en Yoga Nidra. Iets wat uniek is in Nederland!
Dit gebeurd door middel van de  opbouw van de lessen en de verschillende asana's. Door de filosofie die tijdens de lessen wordt meegegeven en de meditatietechniek en effecten van yoga en  yoga nidra, kunnen we het beste uit de mens en de lessen halen!

Door yoga ga je beter in je vel zitten ben je beter in balans en blijf je lichamelijk en geestelijk jong en flexibel!

Yoga is voor iedereen, groot of klein, dik of dun, jong of oud!