Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Voorstellen

Ik ben Paula, erkend yogadocente.

Sinds mijn 14e ben ik met yoga bezig om mijn rug soepel en lenig te houden.
De artsen in het ziekenhuis stelden bij mij een flinke scoliose vast in mijn rug. De opmerking van de arts: "Het is maar goed dat je zo lenig bent, anders hadden we je rug vast moeten zetten. Maar dat wil niet zeggen dat het op latere leeftijd niet alsnog moet gebeuren", is mij altijd bijgebleven. Hierdoor deed, en doe, ik er alles aan om mijn rug soepel te houden zodat ik deze heftige operatie kan vermijden!


Na jaren klassiek en modern ballet gedanst te hebben, heb ik mijn weg in yoga gevonden.
Sinds die tijd ben ik verknocht aan yoga. Niet alleen vanwege de fysieke voordelen die het heeft maar ook de rust die het brengt. In stressvolle periodes, waarin ik eigenlijk geen tijd had om 'op de mat te stappen' en er toch tijd voor maakte, merkte ik dat het heel veel rust bracht in mijn hoofd. Die rust kon ik vervolgens weer mee nemen in het dagelijks leven.

Daarnaast heb ik een grote interesse in het oude Egypte: in 2012 is een grote droom werkelijkheid geworden en ben ik in Egypte geweest. Ik ben daar in contact gekomen met Egyptische Yoga en de filosofie die daar achter zit. 
Door deze ervaring en het begrip van het grotere doel van yoga, heb ik besloten dat ik dit wil gaan uitdragen in de lessen die ik geef.
De populariteit van yoga is nog steeds groeiende, maar met de groei van yoga, de komst van verschillende stijlen en vormen, is de basis ook vaak een beetje zoek geraakt. Ik wil die basis weer terugbrengen.

Met Yoga Nidra heb ik tevens een manier gevonden voor mezelf om de dieper liggende blokkades zonder moeite los te laten. Dit heeft mij enorm geholpen in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling en daarmee ontstond de wil om dit anderen te laten ervaren, om hun op dit niveau in hun leven een stap verder te helpen. 

Asenath Yoga, voor lichaam en geest.


Verdere informatie over mij:

- Sinds 2002 ben ik aurareader.
- 2005 MBO Bach Bloesemtherapeut.
- 2007 Reikimaster.
- 2010 HBO Klassieke Homeopathie.
- 2012 Docent Egyptian Yoga.
- 2017 Docent Hatha Yoga. 

- 2018 Docent Yoga Nidra

- 2020 Docent Yin Yoga 

- 2021 Healthy yoga opleiding specialisatie yoga bij rugklachten

- 2021 Publicatie van mijn boek 'Asenaths weg' bij Paris Books