Body, mind and spirit

Asenath Yoga

Click here to edit subtitle

Reiki cursussen

Reiki is een eeuwenoude genezingstechniek uit Japan die je opnieuw in verbinding brengt met de kosmische, universele energie.

De term Reiki komt uit de Japanse woorden 'Rei'  en 'Ki'. 'Rei' betekend Universele en 'Ki' staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiĆ«le energie waaruit wij bestaan.


Door Reiki komt je eigen energie in balans, kun je blokkades oplossen en heb je een prachtige tool om fysieke en emotionele pijn bij jezelf en anderen te verlichten.


Reiki bestaat van oudsher uit drie graden. 

Bij de eerste graad wordt je door middel van inwijdingen verbonden met deze Universele Energie en zal je merken dat de energie door je lichaam stroomt. Het helpt je in eerste instantie voor jezelf. Het ondersteund in het oplossen van je eigen blokkades en helpt je sterker, beter en krachtiger in het leven te staan. 

Je leert de handposities en hoe je jezelf en anderen kan helpen door middel van deze energie.


Bij de tweede Reikigraad, krijg je symbolen om mee te werken en leer je de verschillende fases van de energie. Je leert hoe je op afstand energie kan sturen en eigen je ontwikkeling neemt na deze inwijding ook weer een sprong.


Bij de derde Reikigraad wordt je Reiki Master. Je ontvangt de laatste symbolen en leert hoe je anderen kan begeleiden en inwijden. Ook deze inwijding zal je in je persoonlijke leven krachtiger maken en je energetische trillingsfrequentie verhogen. 


De Reiki cursus is volgens het Traditionele Usui Systeem.

Alle cursussen zullen worden afgesloten met een certificaat.

De cursussen worden gegeven door Paula Kuiper, Reiki Master sinds 2007, of

door Kor Kuiper Reiki Master sinds 2011.